ЕВГЕНИ ВАЦОВ - NOT AVAILABLE

ЕВГЕНИ ВАЦОВ – NOT AVAILABLE

ЕВГЕНИ ВАЦОВ
NOT AVAILABLE

17 ноември – 1 декември
Откриване: 17 ноември, петък, 19 ч.
GIFTED SOFIA, ул. „Иван Денкоглу“ 24, София

Куратор Боряна Вълчанова

„Not available“ е петата самостоятелна изложба на Евгени Вацов и принадлежи към специфичните търсения на автора, които подтикват зрителя към преосмислянето на една отминала политическа епоха. Поставяйки под въпрос социокултурното статукво на периода с неговите противоречия и контрасти, „Not available“ е личният разказ на Евгени Вацов за срещата на два визуални модела – социалистическия и капиталистическия, които застават лице в лице. Темата е фокусирана върху близкото минало, когато голяма част от нещата от заобикалящия материален свят в живота на хората са „not available“.

Емоционалните смисли в произведенията му редуват ироничното с остро социално чувство, създавайки серия от метафорични образи и сюжети. Характерният му стил се отличава с използването на познати визуални знаци, които успешно са имплементирани в един своеобразен конгломерат от попарт, графити и стрийт арт.

Евгени Вацов е от онази порода артисти, които смело и без да пестят сили навлизат в нови територии. Неслучайно представените произведения са от живопис и рисунки до най-разпознаваемия му проект FINGAH, или почти всичко, върху което авторът работи през последните три години.

Специален гост: YvesO с audio-visual intervention.

Боряна Вълчанова – 0889 51 53 30
Валери Гюров / Gifted Sofia – 0887 93 33 14

Афтър парти след 22:00 – Art-hostel Sofia Bulgaria

Homepage

94 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.